Krajská výstava psů Hradec Králové

16.06.2012 22:37

Naše první krajská výstava, trochu jsme se nechali nalákat na "velké ceny za málo peněz" opak byl bohužel pravdou, ale to až na konec. Před posuzováním jsme nenechala psa koupat v přilehlém rybníku, potom už byl bohužel psům nepřístupný, škoda. Kvůli vedru jsem běhala pro flašky s vodou abych Agathona ochladila a napojila. Nejmilejší rozhodčí jakého jsme potkali, celkem velká kritika, ale věcná, slušně řečená, taková se vždycky příjmá lépe. Ve třídě jsme byli sami, není se ale čemu divit u tak málopočetného plemene. Dostali jsme V1, vítěze třídy a krajského vítěze. Co mě trochu mrzí je že nemáme ani pohár, jelkož čekat od 11 do 16 hod v takovém počasí bylo nad naše síly. A navíc jen pohár a nic víc - no, nebylo zas tak moc o co stát. Takže jsme v závěrečnách ani nebyli. Ale pěknej výlet, hlavně jsme se zase setkali s kamarády a to je na takových akcích stejně nejlepší. :) 

Škda že slečna zapisovatelka byla spíše zkracovatelka a je složité posudek rozluštit. Doufám že nepíšu lži, ale většina slov má 2 písmena a tečku. :)

"Správná velikost, konstituce, dolní linie hl. (?), trošku kratší krk, rovný hřbet, správné přední končetiny, trošku otevřené úhlení zadních končetin. Výborný hrudník. Dobrý pohyb předních končetin, kratší krok zadních končetin. Při pohybu přestavěná záď."