Zkoušky vloh

21.05.2011 00:00

Po krátkém, ale intenzivním trénovaním na vlohy v Rožnově, doma a u Dvora Králové v honitbách, i na "domácí" křepelce jsme se s A. vydali do Libštátu na zkoušky vloh.

Počasí nám spíš nepřálo, vedro bylo na padnutí a psi by určitě raději hledali v dešti než za takového pařáku, po dlouhém uvítacím ceremoniálu, zápisu psů a rozlosování jsme se na pole dostali za pravého poledne - byl by ideálnější čas? :) Psíky jsme se všichni snažili držet ve stínu aut, protože strom byl vidět asi až o 400 metrů dál a před vysláním do pole jsem A. polila vodou aby se hned neuvařil.

Hlášení dopadlo v pořádku a jeden z pánů rozhodčích ho chtěl dokonce zopakovat na stanovišti :D A. cestou tam táhnul jako kůň, ale bylo to tím že jsem ho nechala 2 dny bez práce, jen krátké venčení aby se náležitě těšil, přesně tak to vyšlo. Hledal v klusu, ale vytrvale a dostatečně daleko. Chování po výstřelu je v pořádku, ohlídne se a zase pokračuje v hledání, asi po 10-15 minutách našel nastraženího bažanta, postup byl skoro nulový, asi půl metrový a vystavení spíše kratší, zájem o vzlítajícího bažanta převeliký :) Odvolání vyšlo a zpátky nám šla chůze na řemenu bravůrně, skoro jsem si psa k auta táhla jak byl vyřízenej.

Známky:

chuť 4

systém 4

rychlost 3

vytrvalost 4

vystavování 3

postup 2

nos 4

klid před pernatou 3

klid před srstnatou 3

chování po výstřelu 4

zájem o stopu 4

vodění na řemeni 4

poslušnost 4

celkově 204/228

             I.cena

"Pes dobrých vlohových vlastností. Vůdkyně méně zkušená" ;D

 

Nakonec jsme dostali pár dárečků, soudcovskou tabulku a radostně jsme se vydali domů :)